SYTUACJE KRYZYSOWE W BIOASEKURACJI ŁAŃCUCHA ŻYWNOŚCIOWEGO

Sesja naukowa pod patronatem Głównego Lekarza Weterynarii
w ramach konferencji VETFORUM

Łódź, 7 kwietnia 2018

 

Sesja jest uhonorowaniem działalności naukowej i dydaktycznej
prof. dr. hab. Jacka Szczawińskiego

 

Moderator sesji - dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie.

W sesji wezmą udział wykładowcy z dziedziny bezpieczeństwa żywności i wizerunku, specjalizujący się w reagowaniu na sytuacje kryzysowe.

Program obejmuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i reagowaniem kryzysowym na etapach od produkcji pierwotnej do przetwórstwa żywności:

  1. Ogólna charakterystyka kryzysów w gospodarce żywnościowej
  2. Bioasekuracja w produkcji pierwotnej żywności
  3. Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność
  4. Administracje rządowe wobec kryzysów - na przykładzie Inspekcji Weterynaryjnej
  5. Elektroniczna kontrola urzędowa jako narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności
  6. Food defence – obrona żywności w przemyśle spożywczym
  7. Fałszowanie żywności.

Sesja skierowana jest do lekarzy weterynarii realizujących zadania z zakresu urzędowej kontroli żywności oraz do osób wykonujących zadania PIS, IJHAR-S, PIORIN.

Więcej informacji - plik w formacie PDF

Warszawska Izba Lekarsko-Weterynaryjna

ul. Nowoursynowska 159,
bud. 24, pok. 11,
02-776 Warszawa

Skontaktuj się z nami