ul. Nowoursynowska 159, 02-776 Warszawa, tel. i fax: +48 22 853 09 28, e-mail: wilw@wilw.waw.pl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Usterka

Z uwagi na przerwę w dostawie usług telekomunikacyjnych, numer 22 853 09 28 jest tymczasowo nieczynny.

Proszę o korzystanie w tym czasie z awaryjnie uruchomionej linii
22 593 18 87

Zachęcamy również do kontaktu drogą e-mailową: wilw@wilw.waw.pl

 
Uwaga! Ubezpieczenie OC

Szanowni Państwo!

Przypominamy o zbliżającym się terminie zawierania przez Warszawską Izbę Lekarsko-Weterynaryjną polisy ubezpieczenia OC.
Na liście ubezpieczonych znajdą się osoby nie zalegające z opłatą składki członkowskiej lub których zaległość z tego tytułu nie przekroczy 120,00 zł w dniu 26 lutego 2019 r. (data zaksięgowania wpłaty).

Start Odsyłacze Studia Podyplomowe
Studia Podyplomowe

Studia Podyplomowe Higiena Zwierzat Rzeźnych i Przetwórstwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego

Pokaż: 
# Odnośnik
1 Specjalizacja Higiena Zwierząt Rzeźnych i Przetwórstwa Sporzywczego
VII edycja Studiów Podyplomowych Higiena Zwierząt Rzeźnych i Żywności Pochodzenia Zwierzęcego
Studia podyplomowe dla lekarzy weterynarii z zakresu specjalizacji nr 15. Słuchacze studiów muszą opanować wiedzę i praktycznie się nią posługiwać w zakresie: wymogów higieniczno-sanitarnych w hodowli zwierząt rzeźnych i bydła mlecznego, higieny pozyskiwania mleka w gospodarstwach rolnych, zasad transportu zwierząt, wymogów technicznych i sanitarnych odnośnie rzeźni i zakładów produkujących żywność zwierzęcego pochodzenia, badania zwierząt rzeźnych i mięsa, zasad technologii żywności pochodzenia zwierzęcego, systemów zapewniania jakości zdrowotnej (normy ISO, HACCP i inne) oraz umiejętności wykorzystania tych systemów w nadzorze nad jakością zdrowotną żywności, zasad audytu systemów zabezpieczenia jakości zdrowotnej i umiejętności korzystania z tych systemów w nadzorze nad jakością zdrowotną żywności, postępowania administracyjnego (postanowienia, decyzje), znajomości prawa żywnościowego; umiejętności korzystania z technik komputerowych w dokumentowaniu, sprawozdawczości itp.

Studia kończą się egzaminem, po zdaniu którego słuchacze otrzymują dyplom ukończenia studiów podyplomowych SGGW. Ukończenie omawianych studiów podyplomowych umożliwia absolwentom zdawanie egzaminu państwowego z “Higieny zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego”. Pozytywnie zdany egzamin jest warunkiem uzyskania tytułu specjalisty.