Aktualności
Pismo Mazowieckiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego
Pismo Mazowieckiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego w sprawie wzoru recept na produkty lub leki zawierające w swym składzie środki odurzające lub substancje psychotropowe lub inne leki, oznaczone symbolem "Rpw" - plik w formacie PDF
Koło Seniora zaprasza
Informujemy, że spotkania członków Koła Seniora odbywają się raz w miesiącu, w siedzibie Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej, Al. Przyjaciół 1 lok. 2, o godzinie 11.00.
Terminy najbliższych spotkań to: 4 marca, 15 kwietnia, 6 maja i 3 czerwca br.
Nowych członków Koła Seniora zapraszamy na spotkanie czerwcowe.
Apel o pomoc
Szanowni Państwo,
Północno-Wschodnia Izba Lekarsko-Weterynaryjna zwraca się z gorącą prośbą do wszystkich Koleżanek i Kolegów o przekazanie 1 % swojego podatku dochodowego dla chorej córki naszego członka Izby dr n. wet. Michała Krzysiaka, obecnie pełniącego funkcję Dyrektora Białowieskiego Parku Narodowego.
Treść apelu o pomoc - plik w formacie PDF
Prezes Rady
Północno-Wschodniej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej
Marek Wysocki
XII Mistrzostwa Polski Lekarzy Weterynarii w Narciarstwie Alpejskim
Dolnośląska Izba Lekarsko – Weterynaryjna
oraz
Małopolska Izba Lekarsko-Weterynaryjna
zaprasza lekarzy weterynarii wraz z rodzinami na
XII Mistrzostwa Polski Lekarzy Weterynarii
w Narciarstwie Alpejskim
Zawody odbędą się 2.03.2019r. (sobota), początek ok. godz. 9.30,
w Zieleńcu (Duszniki Zdrój) na Dolnym Śląsku (Góry Orlickie).
W zawodach mogą wziąć udział lekarze weterynarii i ich dzieci.
Konkurencją sportową będzie slalom gigant (2 przejazdy).
Koszt uczestnictwa w zawodach to 50 zł od osoby
(cena obejmuje udział w zawodach, ubezpieczenie).
Dzieci i młodzież do 15 roku życia startują w zawodach bezpłatnie.
Koszt imprezy integracyjnej to 50 zł od osoby.
Dzieci i młodzież do 15 roku życia na imprezę mają wstęp bezpłatny.
Program imprezy i regulamin zawodów dostępny na www.dilwet.pl
Wpłat można dokonywać na konto Dolnośląskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej
z dopiskiem „NARTY 2019” Konto: PeKaO S.A. I O. we Wrocławiu
48 1240 1994 1111 0000 2495 9016
lub bezpośrednio u organizatorów
Zgłoszenia przyjmują organizatorzy:
Wojciech Hildebrand, tel. 601 786 433,
Robert Karczmarczyk, tel. 501 631 788,
Szczegółowy plan imprezy i regulamin na stronie www.dilwet.pl
ZAPRASZAMY !!!
Dla niezdecydowanych: BEZ OBAW – ŚNIEGU BĘDZIE DOŚĆ !!!
XII Charytatywna Gala Karnawałowa Przyjaciół Fundacji Pro Seniore
XII CHARYTATYWNA
GALA KARNAWAŁOWA
PRZYJACIÓŁ FUNDACJI PRO SENIORE
HOTEL MARRIOTT W WARSZAWIE
23 lutego 2019, godz. 19.00
więcej informacji - plik w formacie PDF
Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego
Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie,
Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego
na 11 edycję studiów podyplomowych
„Higiena zwierząt rzeźnych
i żywności pochodzenia zwierzęcego”
Termin składania dokumentów: od 1 października 2018 r. do 15 stycznia 2019 r.
Ukończenie studiów uprawnia lekarzy weterynarii do zdawania egzaminu specjalizacyjnego celem uzyskania tytułu specjalisty w dziedzinie nr 15 higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego.
Słuchacze studiów muszą opanować wiedzę i praktycznie się nią posługiwać w zakresie: wymogów higieniczno-sanitarnych w hodowli zwierząt rzeźnych i bydła mlecznego, higieny pozyskiwania mleka w gospodarstwach rolnych, zasad transportu zwierząt, wymogów technicznych i sanitarnych odnośnie rzeźni i zakładów produkujących żywność zwierzęcego pochodzenia, badania zwierząt rzeźnych i mięsa, zasad technologii żywności pochodzenia zwierzęcego, systemów zapewniania jakości zdrowotnej (normy ISO, HACCP i inne) oraz umiejętności wykorzystania tych systemów w nadzorze nad jakością zdrowotną żywności, zasad audytu systemów zabezpieczenia jakości zdrowotnej i umiejętności korzystania z tych systemów w nadzorze nad jakością zdrowotną żywności, postępowania administracyjnego, znajomości prawa żywnościowego; umiejętności korzystania z technik komputerowych w dokumentowaniu, sprawozdawczości.
Kierownik studiów: dr Michał Tracz tel. 510 084 088
Sekretariat studiów: Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, WMW, SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159, 02-776 Warszawa, tel./fax: 22 593 60 71,
e-mail:
Czas trwania studiów: 4 semestry (5 zjazdów sobotnio-niedzielnych w semestrze)
Wymagane dokumenty: 1) Podanie o przyjęcie na studia 2) Kwestionariusz osobowy kandydata na studia 3) Odpis lub poświadczona przez uczelnię kopia ukończenia studiów wyższych weterynaryjnych 4) Aktualne zaświadczenie o przynależności do izby lekarsko-weterynaryjnej, nie starsze niż 3 miesiące 5) Dowód wniesienia opłaty za wpisowe.
Zasady rekrutacji: Rekrutacja kandydatów na studia jest otwarta i odbywa się na zasadzie kolejności zgłoszeń i stażu pracy oraz uprzednio ukończonych kursów specjalistycznych.
Wzory dokumentów do pobrania i program studiów znajdują się na stronie studium: http://wmw.sggw.pl/2018/06/01/sph/
Ograniczona liczba miejsc: 40
Oplata: 10 000 zł (4 x 2 500 zł), wpisowe 250 zł
Sposób składania dokumentów: 1) Formularza elektronicznego dostępnego na stronie internetowej studiów podyplomowych 2) poczta tradycyjna na adres: Katedra HŻiOZP
3) Osobiście w sekretariacie Katedry HŻiOZP,
Wymagania wobec kandydatów: 1) Posiadanie dyplomu lekarza weterynarii 2) Prawo wykonywania zawodu lekarza weterynarii 3) Członkostwo w okręgowej izby lekarsko weterynaryjnej 4) 2-letni staż pracy w zawodzie lekarza weterynarii 5) Złożenie kompletnej dokumentacji 6) uiszczenie opłaty wpisowej i przynajmniej pierwszą ratę czesnego zgodnie z zasadami odpłatności
Więcej informacji:
http://wmw.sggw.pl/2018/06/01/sph/ lub dr Michał Tracz tel. 510 084 088, tel.: 22 593 60 71